Egy brand elnevezése nem is olyan könnyű feladat…

Amikor elkezdtem gondolkodni, hogy mi legyen a márkám neve, csak úgy özönlöttek a jobbnál jobb ötletek. Aztán amikor beírtam őket a Google keresőbe vagy Instagramra, akkor mindegyikre volt találat. Még a legbugyutább nevekre is, de tényleg.

Az első ötletem az volt, hogy Flexx Stories, és a koncepció az lett volna, hogy a vásárlóink történeteit megosztjuk, és ezzel is építjük a közösségünket. De sajnos ehhez hasonló név már létezett az interneten. Utána kitaláltam a Toned Tonic nevet, de erre is volt találat. Ezen az alliteráló vonalon elindulva jött a következő világmegváltó ötletem, a Lifted Lime. Képzeld, még ez is létező név, egy járműnek a színelnevezése. Itt már teljesen kétségbe voltam esve.

És akkor eszembe jutott egy név, amihez már a logót is kitaláltam

Ez volt a Fit Phyton. Na mondom szuper, ehhez lesz egy vagány kígyós logónk, és meg is vagyok mindennel. Természetesen valami ilyesmi név már szintén létezett az internet bugyraiban. De itt már úgy voltam vele, hogy a kígyós logót nem szeretném elengedni, mert az nagyon ütős lett, úgyhogy elkezdtem a kígyóval kapcsolatos dolgoknak utánanézni, hátha jön az ihlet. Először találtam egy kígyótípust, a Drysdaliát, ami egész jól hangzott, de nem volt egyből szerelem. Hozzáillesztettem a Label utótagot, így lett Drysdalia Label, de még mindig nem voltam megelégedve 100%-osan. Ennek semmi köze a fitneszhez, vagy a sportruházathoz. Majd további keresgélés után megtaláltam a tökéletes nevet.

Colubra, azaz nőstény kígyó latinul

Mondanom sem kell, egyből beleszerettem. Mivel orvos vagyok, így a latin vonatkozás és az orvosi pecsétben szereplő kígyómotívum miatt teljesen magaménak éreztem. És szerintem sportos hangzása is van.

Már csak az utótagot kellett megtalálnom hozzá, amivel egyértelművé teszem, hogy sportruházattal kapcsolatos a vállalkozásom. A fit, fitness, sport utótagokból dunát lehet rekeszteni, így a választás az Activewear-re esett, de ezt meg nagyon hosszúnak éreztem. Így röviden végül csak az Active utótag került a Colubra mögé, és végre megszületett a márkanevem.

Boldogságom határtalan volt, a logó is olyan lett, amiről álmodtam, ráadásul mégegy kapcsolódási pontot találtam a márka üzenetével. Képzeld, létezik egy olyan kígyó fajta, amelyik csak nőstény egyedekből áll! Mennyire menő, full girlpower! Így a missziómhoz is illik a név, én imádom, és eddig a visszajelzések is nagyon pozitívak mind az arculatunkat, mind a termékeinket illetően.

Remélem, a te tetszésedet is elnyeri a márkám és az üzenete, és csatlakozol a közösségünkhöz, ahol nem a tökéletességre való törekvés a cél, hiszen mindannyian gyönyörűek vagyunk, és a magunkba vetett hitünk tesz minket ragyogóvá.

Szeretettel,

Gabi